Maalipensseliin voi tarttua vielä elo- ja syyskuussa

”Touko-, kesä- ja heinä, mutta myös elo- ja syyskuun aurinkoiset päivät sopivat ulkomaalaamiseen hyvin”, sanoo K-Raudan tuotepäällikkö Timo Vanninen. Kuva: Kesko


 

Tiettyä kuukautta tärkeämpää onnistuneelle maalipinnalle on sää ja sopiva ilmankosteus. K-Raudan asiantuntija keksii ainakin kaksi etua loppukesällä maalaamiseen.

Talon maalaamista pidetään perinteisesti kesällä suoritettavana työnä, mutta jos lomalla on pitänyt kiirettä, voi ulkomaalauksen tehdä hieman myöhemminkin.

”Touko-, kesä- ja heinä, mutta myös elo- ja syyskuun aurinkoiset päivät sopivat ulkomaalaamiseen hyvin”, sanoo K-Raudan tuotepäällikkö Timo Vanninen.

Ulkomaalauksen lykkäämisestä voi toisinaan olla jopa hyötyä.

”Syyskuussa maalarin ei tarvitse huolehtia enää siitepölystä. Talon pinnan saa siis helpommin puhtaaksi. Telineitä ja nostureita on syksyllä myös paremmin saatavissa, sillä pahimmat vuokrausruuhkat ovat silloin todennäköisesti jo ohi.”

Maalin kuivuessa tulisi olla kuivaa ja lämmintä

Tiettyä kuukautta tärkeämpää maalauksen onnistumiselle on sää. Ulkomaalausta suunnittelevan kannattaa siis pitää silmällä säätiedotuksia.

Ihanteellinen sää ulkomaalaukselle on pilvipoutainen keskikesän päivä. Ulkomaalausta ei kuitenkaan suositella tehtävän suorassa auringonpaisteessa.

”Jos kesä on kovin helteinen, voi maalauksen ajankohdan hyvin siirtää myöhemmäksi. Tärkeintä olisi, että maalin kuivuessa olisi kuivaa ja lämmintä. Sateella taloa ei tietenkään voi maalata”, Vanninen sanoo.

K-Raudan verkkosivuilla suositellaan ulkomaalin käsittelylämpötilaksi n. + 15–20 astetta ja ilman suhteelliseksi kosteudeksi noin 50 % (lähde).

”Ilmankosteus täytyy huomioida etenkin kesän lopussa: jos kosteus on liian suuri, voi maalin tartunta heikentyä ja värisävystä tulla epätasainen. Maalarin on siis hyvä välttää sekä aamu- että iltakasteen aikaa.”

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Vuodenajan ja sään huomioimisen lisäksi Vanninen kannustaa kaikkia suunnittelemaan talon ulkomaalauksen huolella etukäteen.

”Talon huoltomaalausta tehdessä pinnat täytyy puhdistaa hyvin, jotta maali tarttuu eivätkä epäpuhtaudet kasva uuden maalipinnan läpi. Maalin valinnassa kannattaa turvautua ammattilaisten apuun: vesiohenteinen tuote sopii öljymaalin päälle, mutta öljymaali ei toimi vesiohenteisen päällä. Hyvät ja turvalliset varusteet ovat A ja O. Erilaisia maaleja koskevia lisäohjeita voi ja kannattaa aina kysyä K-Rauta-kaupoista.”

 

Lähde:  K-ryhmän viestintä 27.8.2024

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Asuntolainan keskikorko voi tippua alle 4 prosenttiin syyskuussa

PK-seudun asuntolainojen marginaalit ennallaan