Trendikoti esittelee sisustustrendit

Kevätmessuilla viime vuonna debytoinut Trendikoti näyttää miten tuoreet sisustustrendit muotoutuvat ennakkoluulottomiksi ideoiksi ja inspiraatioksi omaan kotiin.


 

Kevätmessujen Trendikoti esittelee neljä aikaamme kuvastavaa sisustustrendiä väripaletteineen ja tuotteineen. Uusi ulottuvuus on Trendikodin pop up -kauppa, josta esillä olevia tuotteita voi hankkia mukaan. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus aloittaa kevään Helsingin Messukeskuksessa 21.–24.3.2024.

 

Kevätmessuilla viime vuonna debytoinut Trendikoti näyttää miten tuoreet sisustustrendit muotoutuvat ennakkoluulottomiksi ideoiksi ja inspiraatioksi omaan kotiin. Sisustussuunnittelija ja trendiasiantuntija Malla Tapion suunnitteleman runsaan kokonaisuuden esittelemät neljä trendiä ovat: Sekaisin aprikoosista, Vaalea vanilja, Kuosikimara ja Vintage mix.

 

Sekaisin aprikoosista 

Välimeren lämpimät ja herkulliset hedelmäsävyt hehkuivat jo Trendikodin ensiesittelyssä 2023. Tämä aprikoosin ja persikan sävyjen esiinmarssi sisustuksessa vain vahvistuu vuonna 2024. Trendi näyttäytyy kodikkaasti kerroksittain Trendikodin eri huoneissa ja keittiössä, joka on lämpimän korallinsävyinen. 

 

Vaalea vanilja

Pelkistetty Vaalea vanilja tarjoilee puhdaslinjaisimmat skandinaaviset sisustusratkaisut, joissa usein myös laadukkuus ja ajattomuus korostuvat. Kyllä: sekin on trendi. Trendikodin olohuoneen seinällä nähdään ensiesittelyssä leveä tammipaneeli. Se toimii kohottavana taustana upottavan pehmeille matoille ja hotellimaisille valuville täyspitkille verhoille, joihin kodin olohuone verhoillaan.

 

Kuosikimara

Kuosikimarassa sekoittuvat iloisen rohkeasti erilaiset kuosit. Viime keväänä nähty Uuden ajan nostalgia -trendi on saanut uuden sykkeen, kun eri aikakausien suosituimmat sankarit solahtavat sopuisasti samaan tilaan. Trendikodin makuuhuoneessa voi heittäytyä mystiseen kuosimaailmaan. Ruutujen ja raitojen maailmaan pääsee jo eteisessä tapettien muodossa.

 

Vintage mix

Kierrättäjien suosikkitrendissä parhaat tuunaukset heijastavat asujansa omaa persoonaa. Niinhän myös uudet trendit syntyvät: muokkautuen ajassa kuluttajien tarpeisiin. 60-luvun henkeä voi aistia muun muassa kylpyhuoneen värimaailmassa. Vintage-kalusteita löytyy työnurkkauksesta, joka yllättää runsaalla kerroksellisella koristeellisuudella.

 

Ylellisyyden trendi väistyy – tilalle tulee kotoisuus

”Trendit ovat tällä hetkellä sallivia ja armollisia. Vaikka Trendikoti esittelee neljä eri trendiä, tähän aikaan kuuluu myös se, että trendejä sekoitellaan keskenään. Vaaleaan vaniljaan yhdistellään aprikoosia, ja vahvasti pinnalla olevaan kierrätykseen kuuluu trendien yhdistäminen. Ylitsepursuava kuosien esiinmarssi ja rohkea sekoittelu kuuluvat Kuosikimara-trendiin”, Tapio kertoo.

Yksi selkeä kaiken yllä näkyvä trendi on hänen mukaansa ylellisyyden trendin väistyminen kodeista. Tilalle on tullut kotoisuuden trendin vahvistuminen.

”Jos korona-aikana ja sen jälkeen haluttiin tiettyä ylellisyyttä ja kodeista haluttiin tehdä hyvin hotellimaisia, nyt tavoitellaan sellaista mikä on itselle ja kukkarolle sopivaa. Kotoisuutta arvostetaan ihan uudella tavalla. Trendi näkyy myös siinä, että hotellit ovat pyrkineet tekemään omista tiloistaan kodinomaisempia luksuksen sijaan”, Tapio sanoo.

Uutta tulemistaan tekevät Tapion mukaan myös verhot, jotka sisustuselementtinä parantavat akustiikkaa ja tuovat talvipakkasilla lämpöä. Niitä nähdään myös Trendikodissa.

Trendikodin uutuus on pop up -kauppa, josta kodissa esillä olevia tuotteita voi ostaa mukaan.

Trendikodissa ovat mukana: Aarikka, Bjelin, Cozy Publishing, Colornova, Dekofloor, Doorie, Ewona, Geberit, Hietakari, INR, Jean Vernet, Kelosound, Klaus Haapaniemi, Masku, Madame Colore, Mariel Interior, Naka Finland, Noblessa, Novo Wood, Pihlgren & Ritola, Sees, Suomen Luonnonmaalit, Veke, Wilfa.

Malla Tapion sisustustrendeistä 2024 kertovat trendiluennot kuullaan Kevätmessujen Trendilavalla torstaista sunnuntaihin klo 13.

 





 

 

Lähde: Messukeskus 5.3.2024

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen