Ikea esittelee retrohenkisen juhlamalliston

Malliston uusin osa tuo takaisin 60- ja 70-luvun alun rennot ja leikkisät tuotteet, jotka on uudistettu vastaamaan nykypäivän kotien tarpeita. Tuotteet tulevat saataville IKEA-tavarataloihin ja -verkkokauppaan tammikuussa 2024.


 

IKEA jatkaa 80-vuotisen muotoiluperintönsä juhlimista tuomalla lisää ikonisia malleja Nytillverkad-mallistoon. Tulevassa lanseerauksessa esitellään tunnettujen suunnittelijoiden, kuten Karin Mobringin ja Gillis Lundgrenin ajattomia teoksia. Malliston uusin osa tuo takaisin 60- ja 70-luvun alun rennot ja leikkisät tuotteet, jotka on uudistettu vastaamaan nykypäivän kotien tarpeita. Tuotteet tulevat saataville IKEA-tavarataloihin ja -verkkokauppaan tammikuussa 2024.

 

Nytillverkad-malliston myötä IKEA tuo ylpeästi takaisin tunnettuja malleja uusin värein ja materiaalein. Malliston kolmas osa on saanut inspiraationsa ajasta, jolloin nuorisokulttuuri ja popmusiikki muokkasivat maailmaa. 60- ja 70-luvun alussa IKEA otti käyttöön uusia materiaaleja, kuten maalatun lastulevyn ja muovin, joilla huonekaluihin sai nuorekasta ilmettä. Rohkeat muodot, kirkkaat värit, mukavat nojatuolit ja paksut matot leimasivat tuon ajan sisustustyyliä.

IKEA-konsernin perustaja Ingvar Kamprad ihastui Karin Mobringin suunnittelemaan lepotuoliin Tukholman huonekalumessuilla vuonna 1964. Samana vuonna Mobring palkattiin ensimmäisenä naisena IKEA-suunnittelijatiimiin. Hänen juurensa olivat vahvasti perinteisessä skandinaavisessa tyylissä, mutta suunnittelijan sadat IKEA-tuotteet kuitenkin osoittavat, että hän oli sekä klassisen että modernin tyylin taituri. CROMI-apupöytä, yksi hänen klassikkoteoksistaan, lanseerataan uudelleen Nytillverkad-mallistossa nimellä BAGGBODA. Se tulee saataville valkoisella tai vaaleankeltaisella pöytälevyllä.

Gillis Lundgren aloitti IKEA-suunnittelijatiimissä vuonna 1954. Hän oli visionäärinen suunnittelija täynnä ideoita ja intoa. Hän työskenteli tiiviisti yhdessä Ingvar Kampradin kanssa ja konsernin nykyinen asema onkin suuressa osin kaksikon ansiota. Lundgren auttoi kehittämään IKEA-logon, kuvitti kuvastojen kansia, valokuvasi tuotteita ja työskenteli suunnittelijana. Yksi hänen ikonisista huonekaluistaan oli MILA-nojatuoli, joka nyt uudistettiin DYVLINGE-pyöriväksi nojatuoliksi. Myös tilava PUCK-nojatuoli vuodelta 1969 tekee paluun nimellä SOTENÄS. Sen kankainen päällinen on valmistettu 100 % kierrätetystä polyesteristä.

Ruotsalaiset suunnittelijat Sven Fristedt ja Ehlén Johansson olivat myös avainasemassa Nytillverkad-malliston teossa. Sven Fristedtin 60- ja 70-luvuilla suunnittelemat katseenvangitsevat kuviot tekevät paluun STRECKFLY-tyynynpäällisissä ja ÄNGSFIBBLA-kankaassa. Uutuuksien kankaat on kudottu sataprosenttisesti kierrätystekstiilistä. Ehlén Johansson, yksi Ruotsin tunnetuimmista muotoilijoista ja Red Dot Design Award -palkinnon voittaja, suunnitteli SKOGSTUNDRA-maljakon, joka on yksinkertaisen tyylikäs. Sen korkea kaula tukee leikkokukkia kauniisti.

– Vintage-huonekalut ovat tehneet viime aikoina paluuta, ja samalla monien IKEA-tuotteiden kysyntä on kasvanut. Niistä on tullut keräilijöiden suosikkeja. Tästä syystä päätimme tuoda takaisin valikoiman klassikkotuotteitamme, ja olemme iloksemme nähneet, että ne kiinnostavat kaikenikäisiä asiakkaitamme, myös nuoria. He ovat löytäneet designperintömme ja hyödyntävät erilaisia ratkaisujamme ilmaistakseen itseään kotona. Näemme, että malliston tuotteet ovat demokraattisen suunnittelun ytimessä, ne ovat ajattomia ja niissä yhdistyvät edullinen hinta, vastuullisuus, kaunis muotoilu, korkea laatu ja fiksut toiminnot, sanoo Johan Ejdemo, Global Design Manager, IKEA of Sweden.

 



 

Lähde: IKEA Oy 20.12.2023

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen