Siirry pääsisältöön

Ilmalämpöpumppujen kysyntä romahti -lehti

Tänä vuonna ilmalämpöpumppujen myynti on romahtanut, kun rakentaminen on lähes pysähtynyt, sähkön hinta vakiintunut ja kuluttajien ostovoima heikentynyt.


 

Ilmalämpöpumppujen myynti suorastaan raketoi vuonna 2022, kun kuluttajat etsivät keinoja säästää lämmityskuluissa sähkön hinnan noustua. Tänä vuonna ilmalämpöpumppujen myynti on romahtanut, kun rakentaminen on lähes pysähtynyt, sähkön hinta vakiintunut ja kuluttajien ostovoima heikentynyt. Asiasta kertoi Taloussanomat 17.9.2023.

– Kauppa pysähtyi huhtikuussa käytännössä täysin. Joitakin yksittäisiä hajonneita koneita vaihdetaan, toteaa vuosikausia alalla ollut yrittäjä Taloussanomien haastattelussa.

– Korot nousee ja inflaatio laukkaa, stoppi on tullut päälle. Kuluttajat eivät nyt uskalla tehdä päätöksiä.

Hän ei halua esiintyä nimellään herkän markkinatilanteen ja alan kilpailun takia.

– Yleinen talouskeskustelu on tehnyt sen, että vaikka öljyn hinta on korkealla, niin sekään ei meitä avita. Voisi sanoa, että tämän vuoden sesonki on kokonaan menetetty.

Urakoitsijan mukaansa tukkureilla on nyt runsaasti etukäteen tilattuja pumppuja varastossa, mutta samaan aikaan kysyntä on kadonnut.

– Tukkujen varastot ovat nyt älyttömän täynnä tavaraa. Juuri juttelin yhden tukkurin kanssa, joka kysyi olisiko tarvetta pumpuille, joita oli vapautunut toistakymmentä, yrittäjä sanoo.

– Alan tilastot hämäävät, niiden mukaan pitäisi mennä tosi kovaa, mutta varastot ovat täynnä. Tilastoissa on selvä vääristymä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen