Asuntomessujen Talo Ledvance lumoaa pihavalaistuksellaan

Talon ja tontin muotoja sekä esteettisiä yksityiskohtia on korostettu Ledvancen valaistusratkaisuilla, jotka luovat valoa ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa syysiltojen pimetessä.


 

Loviisan Asuntomessuilla mukana ollut Talo Ledvance sijaitsee upealla tontilla merenrannan äärellä. Kokonaisuuteen kuuluu talon ja autokatoksen lisäksi erillinen saunarakennus rannan tuntumassa. Tontin erikoisuutena ovat suuret korkeuserot ja hulppeat näkymät vastarannalla sijaitsevaan Loviisan kaupunkiin. Talon ja tontin muotoja sekä esteettisiä yksityiskohtia on korostettu Ledvancen valaistusratkaisuilla, jotka luovat valoa ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa syysiltojen pimetessä.

 

Valaistuksella on suuri merkitys niin tunnelman luomisessa kuin turvallisuudessa ja haluttujen yksityiskohtien korostamisessa. Talo Ledvancessa valaistukseen on kiinnitetty huomiota sekä sisä- että ulkotiloissa, ja valonlähteet on valikoitu rakennuttajaperheen toiveiden mukaisesti, arkirutiinit ja juhlahetket huomioiden – esteettisyyttä unohtamatta. 

Talon ulkotiloissa on hyödynnetty monipuolisesti erilaisia valonlähteitä. Tyylikkäiden Endura Style Bat LED-valaisimien lisäksi pihapiiriin on sijoiteltu erilaisia SMART+ WiFi -valoja, jotka ovat etäohjattavissa ja ajastettavissa SMART+-sovelluksella, ääniohjauksella älykaiuttimen kautta (Google Assistant tai Amazon Alexa) tai erillisellä kaukosäätimellä. 

”Pimenevinä iltoina on ollut ihanaa huomata, kuinka valaistuksella voi saada ulkotiloista viihtyisät ja tunnelmalliset. Älyvalonlähteiden ohjausmahdollisuus on tuonut paljon hyviä ominaisuuksia valaistukseen, kuten esimerkiksi ajastus ja värilämpötilansäätö, joita aiomme hyödyntää”, talon rakennuttajaperheen äiti Hanna-Maija Tikka toteaa. 

Kulkua talolle ja saunalle valaisevat Endura Style Bat -pollarivalaisimet luoden tunnelmallista 3000 K, lämpimän valkoista valoa. Saman sarjan Endura Style Batt Wall -seinävalaisimet valaisevat talon vierustan kulkureittejä ja oleskelutiloja. Näin Talo Ledvancen pihapiirin valaistuksessa on säilytetty yhtenäinen ilme. 

Pimenevinä iltoina lisävalaistuksen tarve lisääntyy, jolloin liian pimeiltä tuntuviin tiloihin voi tuoda valoa liikuteltavilla valaistusratkaisuilla.  Esimerkiksi ladattava SMART+ WiFi Frame -pöytävalaisin on helppoa siirtää haluttuun paikkaan ja sen valon väri ja kirkkaus ovat säädettävissä sovelluksella. Tarvittaessa valaisimesta voidaan ladata virtaa myös muihin pienelektroniikkalaitteisiin, kuten puhelimeen. 

 

Valaistus kauniiden yksityiskohtien korostamiseen

 

Talo Ledvancen pihapiirissä on hyödynnetty kekseliäästi talon rakennusvaiheessa louhittua punertavaa kalliokiveä ja pihan edustalle paraatipaikalle on sijoitettu suuri kivi. Ledvance SMART+ WiFi Garden Spot -valaisimmilla kivien erilaiset muodot ja kauniit pinnat korostuvat pihapiirissä, jolloin valaistut yksityiskohdat luovat tunnelmaa, mutta myös turvallisuutta pihalla liikkumiseen. Myös muiden ulkotilojen, kuten parvekkeen, autokatoksen ja saunarakennuksen alasvalot luovat pihalle kirkasta yleisvaloa – himmennysominaisuuksiensa ansiosta valon kirkkautta voidaan kuitenkin säätää tarpeen mukaan.

Talo Ledvancen katseenvangitsijana toimii sisääntulon porrasaskelmaan asennettu SMART+ WiFi LED-nauha, jonka valon väri ja kirkkaus on säädettävissä sovelluksella. Valaistuksen oikeanlaisella sijoittelulla askelmaa voidaan korostaa kauniisti, mahdollistaen myös turvallisempi kulku portaissa. Lisäksi LED-nauhan valon noin 16 miljoonaa värisävyä voi vaihdella halutun tunnelman mukaan, esimerkiksi juhlien aikaan. 

LEDVANCEn vinkit ulkovalaistukseen

  • Kokeile ja yhdistele erilaisia älyvaloja rohkeasti ja suunnittele valaistuksesta persoonallinen kokonaisuus: väriä vaihtavilla LED-valonauhoilla, kohdevalaisimilla, valoketjuilla sekä samantyylisillä pylväs- ja ulkoseinävalaisimilla voit helposti korostaa kodin persoonallisia yksityiskohtia samalla, kun huolehdit riittävästä valaistuksesta sisä- ja ulkotiloissa sekä luot sopivan tunnelman juhlaan kuin juhlaan.
  • Ohjaa sisä- ja ulkotilojen valaisimia ja sähkölaitteita älypistorasioilla: LEDVANCE SMART+ WiFi -älypistorasioiden avulla voit ajastaa esimerkiksi pihan kausivalot kytkeytymään päälle tiettyyn kellonaikaan tai kytkeä ne päälle suoraan sisätiloista SMART+-sovelluksella.
  • Valaise myös ne paikat, joissa ei ole sähköä: Ladattavalla SMART+ WiFi Frame -pöytävalaisimella saat tunnelmavaloa kätevästi myös niihin paikkoihin, joissa ei ole mahdollisuutta kytkeä valaisinta sähköverkkoon.
  • Korosta kohdevaloilla: SMART+ WiFi Garden Spot -kohdevaloilla on helppo korostaa pihan yksityiskohtia ja luoda tunnelmallisia piha-alueita.
  • Käytä tarvittaessa WiFi-vahvistinta: Muista huomioida SMART+ WiFi -valaistuksessa WiFi-signaalin riittävyys. Pihapiirin ollessa laaja, voi olla hyödyllistä käyttää signaalin vahvistinta riittävän vahvan signaalin takaamiseksi.

 

 


 

Kuvat: Satu Nyström

Lähde: Viestintätoimisto Manifesto Oy 21.9.2023

 


 

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen