Finnlog toteutti Minna Parikan unelmatalon

Tyttären mukaan nimetty Villa Luella on Minna Parikan uusi uniikki kakkoskoti, joka valmistui keväällä Etelä-Suomen rannikolla sijaitsevaan saareen. Kaksiosainen harjakattoinen päärakennus on rakennettu kymmenien pilarien päälle ja se on kauttaaltaan vaaleanpunainen. Rakennusprojekti on alusta loppuun kokeneen CLT- ja hirsitalorakentaja Finnlogin toteuttama. Talosta tuli asiakkaan unelmatalo.


 

Tyttären mukaan nimetty Villa Luella on Minna Parikan uusi uniikki kakkoskoti, joka valmistui keväällä Etelä-Suomen rannikolla sijaitsevaan saareen. Kaksiosainen harjakattoinen päärakennus on rakennettu kymmenien pilarien päälle ja se on kauttaaltaan vaaleanpunainen. Rakennusprojekti on alusta loppuun kokeneen CLT- ja hirsitalorakentaja Finnlogin toteuttama. Talosta tuli asiakkaan unelmatalo.

Villa Luellasta on merelle sekä ympäröivään kaislikkorantaan hienot näkymät, jotka huomioitiin kohteen sijoittelussa tontille. Arkkitehtisuunnittelu lähti liikkeelle Parikan tekemien luonnoskuvien pohjalta. Hän kiittelee arkkitehti Mikki Ristolaa, joka nappasi kiinni Minnan ideoista ja jalosti ja paransi niitä omalla ammattitaidollaan. 

 

"Minulla oli ajatus talon muodosta ja idea pilarien päällä leijuvasta talomallista. Halusin talosta vaaleanpunaisen, sillä väri on mielestäni voimauttava. Ilokseni Mikki ei lähtenyt muokkaamaan luonnoksiani hillitympään suuntaan - päinvastoin! Mikki innostui itsekin projektista ja lisäsi taloon persoonallisia detaljeja. Taloon tuli muun muassa piparkakkumaiset koristeelliset räystäät. Sama muoto toistuu myös muualla talossa ja sisustuksessa", Minna Parikka kertoo.

Lopullinen talomalli syntyi Parikan ja arkkitehti Mikki Ristolan yhteistyönä.

"Kyseinen projekti oli erilainen ja hauska. Suunnittelussa sai olla rohkea. Lopputulos on hyvin persoonallinen, mutta siitä löytyy myös perinteisiä huvilamaisia piirteitä. Kohteesta on pyritty tekemään asiakkaan näköinen ja mielestäni siinä on onnistuttu", arkkitehti Mikki Ristola toteaa. 

 

Finnlogin toimintamalli taipuu vaativiinkin toiveisiin

 

CLT- ja hirsitalorakentaja Finnlogin vahvuus on osaaminen yhdistettynä joustavaan toimintamalliin. Se pystyy toteuttamaan haastavat CLT- ja hirsitalojen rakennusprojektit, joita rakentajien voi olla vaikea toteuttaa valmiiksi muiden talotehtaiden kanssa. CLT-elementit tai painumattomat hirret Finnlogin taloihin tilataan suomalaisilta hyvämaineisilta toimittajilta.

 

"Olemme 20 vuoden aikana toteuttaneet Suomessa yli 1000 rakennusprojektia, mutta kertaakaan aiemmin ei ole tullut näin ainutlaatuista kohdetta vastaan! Tämä rakennusprojekti sopi meille hyvin, sillä haluamme toteuttaa asiakkaidemme unelmia - taloja, jotka erottuvat massasta. Yksilöllisiä taloja haluavat rakentajat ovat alkaneet löytää meidät", iloitsee Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton.

Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta Finnlogin toiminta Suomessa on kasvussa. Vasta päättyneillä Loviisan Asuntomessuilla esitelty Tommy Hellstenille räätälöity CLT-talo, WisdomHouse, herätti paljon positiivista kiiinnostusta samoin kuin sen esikuva, Tuusulan Asuntomessuilla esitelty Hetena. Edellisten lisäksi Lohjan Asuntomessujen oheiskohde Kisakallioon rakentunut näyttävä CLT-talo Villa Lippa toi yritykselle paljon positiiivista huomiota ja uusia asiakkaita.

"Tästä tuli unelmataloni"

 

Finnlogin osaaminen vakuutti aikanaan myös Parikan valitsemaan Finnlogin talotoimittajaksi ja rakentajaksi. Minnan mielestä Finnlogin tekeminen ja toiminta tuntuivat oikeanlaiselta ja referenssit aiemmin rakennetuista kohteista olivat hyvät. Niissä oli tehty huolellista työtä, mikä vakuutti yksityiskohdista tarkan Minnan.

Parikka kertoo Villa Luellan rakennusprojektin sujuneen alusta loppuun jouhevasti ja ilman stressiä - kiitos Finnlogin osaavien rakentajien ja hyvän yhteydenpidon. 

"Minun ei tarvinnut jännittää mitä työmaalla tapahtuu. Myös viimeistelyssä tehtiin huolellista jälkeä ja kaikki yksityiskohdat ovat juuri niin kuin pitää. Finnlogin timpuri ymmärsi toiveeni sisätilojen toteutuksen suhteen hienosti", Parikka kiittelee.

Kesäksi Minna pääsi nauttimaan uuden kakkoskodin hurmaavasta tunnelmasta.

"Jo talon ulkoverhoilun valmistuttua tiesin, että tästä tulee unelmataloni! Talo sai luonteensa heti, kun jumbokokoiset vaaleanpunaiset piparkakkumuodot ilmestyivät talon helmaan ja koristamaan ikkunoiden yläkarmia. Täällä on hyvä olla, sillä tilan tuntu on miellyttävä ja rakennus kokonaisuutena onnistui jopa paremmin kuin osasin odottaa”, Minna kertoo iloisena.

Talon valmistumista on seurattu Finnlogin sivuilla osoitteessa finnlog.fi/villaluella.

Lähde: Finnlog 9.8.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen