Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Helen (entinen Helsingin Energia) on luotetuin sähköenergia-alan tuotemerkki Suomessa vuonna 2023. Helen oli Valittujen Palojen teettämässä kyselyssä ykkönen myös 2022. Kuva: Helen


 

Helen (entinen Helsingin Energia) on luotetuin sähköenergia-alan tuotemerkki Suomessa vuonna 2023. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Fortumiin ja kolmanneksi eniten Oomiin. Asia käy ilmi Valittujen Palojen Norstat-tutkimuslaitoksella teettämästä LuotetuinMerkki -tutkimuksesta.

 

Tutkimuksen kärkikaksikko säilyi ennallaan vuosi sitten tehtyyn tutkimukseen verrattuna.

 

Kolmantena kyselyssä oli vuonna 2020 toimintansa aloittanut Oomi Energia, joka on Vantaan Energian ja kymmenen muun yrityksen omistama yhtiö. Oomi oli neljäntenä vuosi sitten tehdyssä kyselyssä.

 

Neljäntenä kyselyssä oli nyt Vattenfall, joka oli vuosi sitten kolmantena. Viidentenä oli nyt Lumme Energia. Kärkikymmenikköön ylsivät lisäksi Väre, Tampereen Sähkölaitos, Keravan Energia, Turku Energia ja Pohjois-Karjalan Sähkö.

 

Näin tutkimus tehtiin

 

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti Norstat-tutkimuslaitoksella viime vuoden lopulla. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2008 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin CIL Suomi Oy:n asiakasrekisteristä ja Norstat Finlandin nettipaneelista. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

 

Luotetuimmat sähköyhtiöt Suomessa 2023 (suluissa vuosi 2022)

 

1. Helen (1)

2. Fortum (2)

3. Oomi (4)

4. Vattenfall (3)

5. Lumme Energia (6)

6. Väre (5)

7. Tampereen Sähkölaitos (10)

8. Keravan Energia (-)

9. Turku Energia (9)

10. Pohjois-Karjalan Sähkö (-)

 

Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä.

 

Lähde: Valitut Palat 14.6.2023

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen