Home&Found kierrättää koteja maaseudulla

Stockfors patruunantalo


 

Home&Found on maaseutuasumisesta haaveilevien inspiraatiokonsepti, joka huipentuu kierrätysasuntofestivaaleihin Pyhtäällä 17.-18.6.2023.

 

Home&Found nostaa esiin Pyhtään kiinnostavana kohteena erityisesti pääkaupunkiseudulla asuville sekä niin kutsutuille citymaalaisille. Kyseessä on karttuva ryhmä kaupungin ja maaseudun mahdollisuuksien yhdistämistä suunnittelevia ihmisiä. Heitä kiinnostavat erilaiset ratkaisut muuttovalmiista asunnoista lähes purkukelpoisiin kiinteistöihin tai rakennuksiin, joista voisi kehittää persoonallisen kodin maalla.

Pyhtää tarjoaa aiheesta monia esimerkkejä. Vanhan navetan lantaluukusta kehkeytyi ihana koti ja juhlatila, entiseen meijeriin toteutettiin idyllinen asunto, lähes sata vuotta vanha kunnantalo elää uutta elämää konserttipaikkana ja kulttuurin kehtona. Entisestä paloasemasta on uudistettu omaleimainen majoitustila.

Kiinnostava rakennus voi olla vaikkapa vanha koulu, kauppa, maatalon piharakennus, muuntaja, toimisto, huoltoasema tai mikä tahansa, josta uutta etsivät voivat ideoida unelmiensa kodin tai vapaa-ajan asunnon. Ajanhenkeä on nyt korjata autioituneita taloja uuteen elämään.

 

Kierrätysajattelua asumiseen

 

Kierrätysteeman mukaisesti jonkun toisen hylkäämä voi olla toiselle unelmien täyttymys. Mahdollinen myyjä ja ostaja voivat nyt testata Home&Found -tapahtumassa asuntojen tai kiinteistöjen kysyntää ja tarjontaa kevyellä otteella, mukavassa ilmapiirissä. Festivaaliviikonloppuna paikallisten asukkaiden lisäksi mukana ovat myös alueen kohteita myyvät kiinteistövälittäjät.

- Kierrätysfestivaali rohkaisee kokeilemaan uusia ratkaisuja. Rakennusten kauppaan liittyvän byrokratian ei tarvitse olla este sille, että ostaja ja myyjä voivat kohdata onnistuneesti. Home&Found -tapahtuma haluaa tehdä sopivan kohteen löytämisestä astetta helpompaa, sanoo tapahtuman tuottaja Marit Hohtokari.

 

Festivaaliviikonloppu 17.-18.6.2023 avaa ovia Pyhtäälle

 

Tapahtumassa tuodaan esille erilaisten aktiviteettien avulla, millaista Pyhtäällä olisi asua ja elää. Luvassa on kanoottiretkiä Kymijoella, taidenäyttely Stockforsissa, pitkospuuvaellusta Valkmusan kansallispuistossa ja lauttaretki Kaunissaareen. Voit kokeilla myös tuulitunnelia ja sisäsurffausta sekä tutustua Pakkausmuseoon, Lintuhoitolaan tai Patruunantalon hyvinvointikeskukseen.

Pyhtää on oivallinen esimerkki maaseutupaikkakunnasta, joka on hyvien yhteyksien päässä pääkaupunkiseudun ja lähipaikkakuntien työ- ja kulttuuritarjonnasta. Pyhtäälle ajaa E18-moottoritietä pitkin Helsingistä tunnissa ja Kotkasta 20 minuutissa.

Kerromme mielellämme lisää Home&Found -konseptista ja festivaaliviikonlopun ohjelmasta sekä annamme vinkkejä ja kontakteja alueen toimijoista.

Lähde: Home&Found -kierrätysasuntofestivaali 12.5.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen