Finnlog suunnitteli Tommy Hellstenille toivekodin

Loviisan asuntomessuille rakenteilla oleva WisdomHouse, joka on terapeutti-kirjailija Tommy Hellstenille olemassa olevasta mallista uusiksi piirretty ja muokattu talo.

 

 

Finnlogin suunnittelupalvelu voi suunnitella asiakkaalle talon alusta alkaen, tai vaihtoehtoisesti käyttää lähtökohtana valmista talomallia ja tehdä siihen muutoksia asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Esimerkki viimeksi mainitusta on Loviisan asuntomessuille rakenteilla oleva WisdomHouse, joka on terapeutti-kirjailija Tommy Hellstenille olemassa olevasta mallista uusiksi piirretty ja muokattu talo.

WisdomHouse -messutalon lähtökohtana on moderni ja virtaviivainen Hetena-talomalli, jonka ensimmäisenä näyttäytyvä erityispiirre on avaruus. Sitä korostaa sisäpihan osittain katettu atrium eli valopiha. Tommylle talosta tehtiin U-kirjaimen muotoinen. WisdomHousen suunnittelupalvelun tärkeimpiä tavoitteita, muiden asukkaan tarpeiden lisäksi, oli saada talon kustannukset budjettiin sopivaksi. Sitä varten kattorakenteista tehtiin yksinkertaisemmat ja pienennettiin rakennuksen kokoa luopumalla taloon kiinnitetystä autokatoksesta. Asuinneliöitä sen sijaan saatiin alkuperäistä mallia enemmän.

Tommy Hellstenin tuleva koti, kuten kaikki muutkin Finnlogin CLT-talot, ovat ns. tehdastaloja, mikä tarkoittaa, että suurin osa runkorakenteista tehdään valmiiksi tehtaassa, mistä ne kuljetetaan useimmiten 12x3,5 m2 -koon elementteinä rakennukselle. Menetelmän suurimmat edut ovat nopeus ja korkea laatu. CLT-rakentamisen suosio on maailmanlaajuisestikin nousussa, mikä johtuu menetelmän ja materiaalien ekologisuudesta.

Edullisuus on usein psykologinen harha

Finnlogin strategia ja kilpailuetu on se, että talo tehdään täysin valmiiksi ja asumiskelpoiseksi kerralla, siinä missä perinteiset talotehtaat myyvät talon ja tarvittaessa pystyttävätkin, mutta asiakas ei ole välttämättä ottanut huomioon kaikkea tarpeellista. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi LVI-ratkaisujen toteuttaminen ja kustannukset. Silloin voi joutua tekemään valmistaloon muutoksia tai asentamaan LVI-ratkaisut ”tyhmästi”, mikä loppujen lopuksi ei teekään alun perin edulliselta tuntuvasta ratkaisusta yhtä edullista.

"Edullisuus on usein psykologinen harha, jos ei kokonaiskustannuksia lasketa”,huomauttaa Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton. ”On tärkeää huomioida kaikki, mitä valmis talo vaatii. Tässä me pystymme auttamaan eri tavalla kuin perinteiset tehdastalovalmistajat. Tarvittaessa teemme talon täysin valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.”

Finnlogin asiakas Tommy Hellsten kehottaakin talon rakentamista suunnittelevia huomioimaan kaikki kustannukset ja ottamaan selvää, mikä kuuluu hintaan ja mikä ei. Yllätyksiin pitää silti aina talon rakennuttamisessa varautua, mutta mitä enemmän valmistautuu ja ottaa selvää asioista, sitä vähemmän niitä tulee. WisdomHouse-projektissa talomallin kustannuksia saatiin alas toivotusti, mutta uusiakin tuli: perustuskulut kasvoivat reippaasti ja autokatos-varasto -rakennus vaati valettavan tukimuurin.

Tommyn mukaan talon rakentaminen ei sovi kaikille. Hän peräänkuuluttaa projektiin sekä nöyryyttä että hyvää itsetuntoa: ”Et kuitenkaan tiedä kaikkea. Uskalla luottaa ammattilaiseen, mutta älä anna kävellä ylitsesi. Itsellänikin on kokemusta sekä rakentamisesta että remontoinnista, mutta jokainen projekti on erilainen. Joskus on nöyrryttävä luottamaan ammattilaiseen, ja hyväksyttävä se, että jonkin muun idea voi olla parempi ja järkevämpi kuin omani.”

WisdomHouse -messutaloon pääsee tutustumaan Loviisan Asuntomessuilla 7. heinäkuuta alkaen. Talon rakentumista voit seurata myös blogissa osoitteessa finnlog.fi/wisdomhouse sekä Instagramissa @finnlog_finland.

Finnlog on kokenut CLT- ja hirsitalorakentaja, joka valmistaa arkkitehtien suunnittelemia korkealaatuisia omakoti- ja vapaa-ajantaloja suomalaisesta puusta. Yritys tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden toteuttaa yksilöllisiä ja arkkitehtonisesti mielenkiintoisia rakennus- ja sisustusratkaisuja. Finnlogin clt- ja hirsitalot ovat ekologisia, hengittäviä ja muovittomia uuden ajan massiivipuutaloja. Finnlogin tuotemerkin omistava yritys on toiminut Suomessa jo yli 15 vuotta. Se on ollut yli 1000 massiivipuutalon rakentamisessa mukana, mikä tekee siitä Suomen kokeneimman CLT- ja hirsitalovalmistajan. Finnlog toimii myös Norjassa, Saksassa, Virossa, Latviassa ja Intiassa. Lisätietoja: www.finnlog.fi

 



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen