Gigantti ennustaa pistaasinvihreästä Epoq-keittiöiden suosikkia

Epoqin uutuusvärejä rivissä komeilemassa: Trend-sarjan Blush, Burgundy, Pistachio ja Hazy Blue, sekä Edge-sarjan Natural Oak. Kuva: Gigantti/Epoq



 

Rohkeampi tunnelmanluonti ja oivaltavammat tilaratkaisut vahvistuvat keittiötrendeissä. Gigantin Epoq-keittiöiden uutuusvärit tuovat sisustukseen leikkisiä pastelleja, lämpimän viininpunaisen ja vaalean tammen, joka vastaa nousevaan japandi-trendiin. Uusista väreistä erityisesti pistaasinvihreän odotetaan nousevan tämän vuoden hitiksi. Epoq-valikoiman käytännöllisissä tila- ja säilytysratkaisuissa suosiotaan nostaa erityisesti aamiaiskaappi, joka piilottaa sisäänsä pienkoneet ja ruokatarvikkeet, ja säästää työtasoja turhalta sotkulta.

Valkoiset keittiöt ovat olleet suomalaisten kestosuosikki, mutta vähitellen tyylipuhtaan skandinaavisen sisustuksen valta-asema on murtumassa. Tänä keväänä Gigantin Epoq-keittiöiden uudet Trend-värit laajentavat suomalaisten keittiöiden väripalettia pehmeillä pastellisävyillä Pistachio ja Blush, harmonisilla sinisillä Hazy Blue ja Blue Harmony ja lämpimän täyteläisellä Burgundy-punaisella. Materiaalien kauniin puukuvioinnin esiintuova Edge-mallisto puolestaan saa valikoimaansa pitkään toivotun vaalean tammen Natural Oak, joka vastaa Pohjoismaissa nousevaan, skandinaavisminimalistiseen japandi-trendiin.

”Tuomme Trend-mallistoon joka vuosi uusia värejä, jotka suunnittelemme täydentämään olemassa olevaa palettia ja vastaamaan ajantasaisiin trendeihin. Vielä muutama vuosi sitten pinnalla olivat kylmät värit, kuten erilaiset harmaat, mutta nyt ne ovat vaihtuneet maanläheisempiin ja lämpimiin sävyihin. Suomalaiset lisäävät värien käyttöä, ja mikä sen ilahduttavampaa, kuin päästä tarjoamaan asiakkaillemme tämän vuoden hieno paletti”, Gigantin Epoq-keittiöiden myyntipäällikkö Antti Pakarinen kertoo tiedotteessa 17.2.2023.

”Uusien värien suhteen odotamme seesteiseltä, mutta herkulliselta Pistachiolta eniten. Uskomme, että se nousee suomalaisten Epoq-suosikiksi tänä vuonna. Tällä hetkellä se trendaa selvästi vahvimmin pohjoismaisten asiakkaidemme tasolla.”

Laajan värivalikoiman lisäksi Epoq-keittiöt tarjoaa remontoijille jopa 35 vuoden takuun, joka on yksi markkinoiden laajimmista. Iso osa mallistojen elementeistä on myös ansainnut Joutsenmerkin, joka kertoo materiaalien kestävyydestä ja vastuullisuudesta koko tuotteen elinkaaren ajalta.

Keittiö kannattaa suunnitella omaa fiilistä kuunnellen

Vaikka kiiltovalkoinen on lipumassa historiaan, suositaan Suomessa edelleen vaaleita ja ilmeeltään kevyitä keittiöitä. Epoq-suosikki on jo parin vuoden ajan ollut Trend-malliston Greige-väri, joka on maanläheinen ja lämmin vaaleanruskea. Suomalaiset valitsevat usein myös perinteisiä keittiötasoja ohuempia tasoja, jotka tuovat keittiön ilmeeseen niin ikään ilmavuutta.

Muissa Pohjoismaissa värien käyttö keittiössä on pykälää rohkeampaa. Erilaiset mustansävyiset keittiöt ovat olleet suosittuja jo pitkään. Ruotsissa ja Norjassa yksi suosituimpia värejä on myös tumma sammalenvihreä Moss Green.

”Keittiötä suunnitellessa kannattaa kuunnella ensisijaisesti omaa fiilistään, koska sitä remontoi itseään varten. Jos haluaa tumman, kannattaa sellainen ottaa, vaikka valinta tuntuisi rohkealta. Keittiön ei tarvitse olla aina valkoinen”, apulaismyyntipäällikkö Kiira Kuitunen toteaa.

Kuitunen ja Pakarinen kannustavat keittiöremontoijia menemään liikkeisiin paikan päälle katsomaan mallikeittiöitä ja vertailemaan erilaisia materiaaleja. Usein värikokonaisuudet pääsevät kunnolla oikeuksiinsa vasta livenä.

”Olemme pyrkineet siihen, että Gigantin myymälöissä olisi mahdollisimman hyvin esillä valmiita keittiöitä, joissa näkisi erilaisten väri- ja suunnitteluvalintojen vaikutuksen käytännössä”, Antti Pakarinen kertoo.

Hyvä keittiö toimii myös käytännössä

Gigantissa on huomattu, että etenkin kokemattoman keittiöremontoijan toiveet voivat liikkeeseen tullessa olla hyvin ulkonäköpainotteisia. Keittiön on kuitenkin tärkeää toimia myös käytännössä.

”Tällöin keittiön suunnitteluun on hyvä käyttää aikaa. Suunnittelijamme voivat käydä asiakkaan kanssa läpi useitakin erilaisia vaihtoehtoja, joilla keittiön toimivuutta voi parantaa”, Pakarinen kertoo.

Keittiön käytettävyyttä voidaan kohentaa esimerkiksi erilaisilla säilytysratkaisuilla. Toisinaan laatikostot voivat olla kätevämpi valinta kuin kaapit, ja joskus kaappeja sopivampi ratkaisu ovatkin avohyllyt. Ylimpiin kaappeihin ylettymistä voidaan helpottaa erilaisin mekanismein. Keittiön kokonaistunnelmaan voidaan vaikuttaa myös valaistuksin. Valoja voidaan asentaa perinteisen työtasovalaisimen sijaan esimerkiksi kaappien ja laatikoiden sisälle.

Viime vuosina avokeittiöt ovat yleistyneet ja monilla on myös vähemmän tilaa käytettävissään kuin aiemmin. Asiakkaiden kiinnostusta ovatkin herättäneet tilaa säästävät ratkaisut, kuten suosiotaan jatkuvasti nostava aamiaiskaappi. Korkea kaappi mahdollistaa ovien avaamisen 160 astetta, ja se piilottaa sisäänsä myös keittiön tasoilla säilytettävät pienkoneet, kuten leivänpaahtimen ja kahvinkeittimen.

”Aamiaiskaappi on mainio ratkaisu, sillä se keskittää vaikkapa aamupalan teon yhteen paikkaan sen sijaan, että koko keittiö olisi sotkussa. Hyllyt ovat säädettävissä ja pistorasiallekin on tilaa. On hyvä kuitenkin muistaa, että kaappi itsessään on sen verran kookas, että ihan pienimpään keittiöön se ei välttämättä sovi”, Kuitunen kertoo.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen