Pienestä kylpyhuoneesta tyylikäs tilaihme -remonttitarina

Sisustussuunnittelija Meja Hynynen suunnitteli pienen, vain 2m² kylpyhuoneen remontin Kuopiossa sijaitsevassa 1950-luvun kerrostalossa. Kompaktin tilan remontissa käytettiin muun muassa Geberitin siroa pesuallasta.


 

Seinä-wc on nerokas ratkaisu, etenkin pieniin kylpyhuoneisiin. Tähän päätyi myös sisustussuunnittelija Meja Hynynen, joka remontoi Kuopiossa vain 2m² kokoisen kylpyhuoneen. Sisustuksen ammattilaisen mukaan seinään kiinnitettävän wc-istuimen hyödyt tiivistyvät kolmeen teemaan: siivous, sisustus ja säilytys.

Kuopion keskustassa Puistokadulla sijaitsevassa kaksiossa tehtiin perusteellinen remontti, jossa uusittiin kaikki tilat ja pinnat. 1950-luvulla rakennetussa kerrostalossa sijaitsevassa asunnossa haluttiin säilyttää rakennusajan henkeä. Tuolle ajalle tyypillisesti asunnon kylpyhuone on hyvin pieni ja oviaukko kapea. Tämä vaikutti myös kylpyhuoneen tuotevalintoihin, sillä wc-istuin ja pesuallas sijaitsevat kylpyhuoneen oven molemmin puolin, kohdissa, joissa syvyyttä on hyvin rajallisesti.

Hynynen päätyi valitsemaan Geberitin tuotteista tavallista pienempiä, niin sanottuja Compact-malleja. Wc-ratkaisuksi valikoitui iCon Compact seinä-wc sen pienen koon sekä kauniin, yksinkertaisen ja selkeän muodon takia.

“On hienoa, että Geberitiltä löytyy wc-istuimia myös pienemmällä syvyydellä. Esimerkiksi tässä kohteessa tarvittiin tavallista lyhyempi wc-istuin, joka ei tule liian lähelle ovea. iCon Compact-malli oli tähän tilanteeseen juuri sopiva valinta. Wc-istuimeen tuli SoftClose-istuinkansi, jonka toimintamekanismi on mainio. Kannen voi vain tiputtaa lähtiessään ja se sulkeutuu hiljaa, ilman kolahdusta”, Hynynen kehuu.

Seinä-wc:n kaveriksi Hynynen valikoi Geberit iCon-sarjan seinäkaapin ja iCon Compact allaskaapin sekä tason päälle asennettavan Variform-pesualtaan, joka on niin ikään kompaktin kokoinen ja toistaa wc-istuimen soikeaa muotoa. Tammen väriset kalusteet sopivat luontevasti yhteen asunnon vaaleiden puupintojen sekä lämpimän metallin sävyjen kanssa.

Kylpyhuone ennen remonttia:


 

Kylpyhuone remontin jälkeen:

 


 

Lopputuloksena kaunis ja talon henkeen sopiva kylpyhuone

Remontti oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja valitut tuotteet toimivat hienosti niille varatuissa paikoissa.

“Soikean muotoinen allas ja wc:n pienikokoinen etähuuhtelupainike olivat vähän erikoisempia yksityiskohtia ja jäivät siksi eniten mieleen”, Hynynen kuvaa. “Etähuuhtelupainikkeen voisi sijoittaa minne vain, vaikka viereiselle seinälle. Tässä tapauksessa se sopi kuitenkin hyvin perinteiseen paikkaan wc-istuimen yläpuolelle.”

Pientä luksusta kylpyhuoneeseen tuo lämmitetty peili, joka estää huurtumisen. Niin ikään Geberitin valikoimasta löytynyt peili tuo tilaan lempeää tunnelmaa reunoista hohkaavalla epäsuoralla valaistuksella.

Kun Hynynen aloittaa projektinsa, hän huomioi aina talon hengen ja aikakauden ja ottaa niistä inspiraatiota sisustukseen. Tässä remontissa esimerkiksi etähuuhtelupainikkeen huomaamaton ja tyylikäs kultareunus sopii hyvin niin kylpyhuoneen sävymaailmaan kuin rakennuksen henkeenkin.

Kylpyhuone ennen remonttia:


 

Kylpyhuone remontin jälkeen:


 

Meja Hynysen TOP3 syytä valita seinä-wc

1. Seinä-wc helpottaa siivousta

Tyylikkyys ja helppo puhdistettavuus saavat Hynysen valitsemaan nykyään lähes kaikkiin suunnittelemiinsa kylpyhuoneisiin seinä-wc:n. Kun wc-istuin on kiinnitetty seinään ja siihen liittyvä tekniikka on piilossa seinän takana, vesiputkia ei jää seinän pintaan ja lattiapinta jää vapaaksi. Seinän taakse asennetut putket eivät kerää pölyä ja koko lattiatila on esteettömästi siivottavissa.

2. Seinä-wc:n avulla saadaan lisää säilytystilaa

Seinä-wc-ratkaisuissa tekniikka asennetaan seinän taakse, minkä vuoksi tilaan tarvitaan joko niin sanottu tuplaseinärakenne tai kotelo, joka piilottaa asennuselementit. Jo se, että tekniikka on piilossa luo tilaan avaramman tunnelman, mutta seinä-wc on Hynysen mukaan oivallinen ratkaisu myös säilytystilan näkökulmasta. Seinä-wc:n kotelon päällä on nimittäin aina jonkinlainen taso ja vaikka kotelointi ulottuisi kattoon asti, siihen saadaan upotettua säilytystilaa.

3. Seinä-wc tarjoaa monipuolisia sisustusvaihtoehtoja

Seinä-wc-kotelo itsessään on sisustuselementti, jonka koolla ja muodolla voidaan vaikuttaa suuresti kylpyhuoneen yleisilmeeseen. Vaihtoehtoja on monia ja esimerkiksi tässä kohteessa Hynynen päätyi pinnoittamaan kotelon sisustuslaastilla. Istuimen pariksi valitaan aina huuhtelupainike, joissa on todella runsaasti valinnanvaraa, niin muodoiltaan kuin väreiltään ja materiaaleiltaan. Saatavana on erilaisia metallivärejä, kiiltäviä ja mattapintoja sekä puu- ja kivipintaisia painikkeita. Painikkeen voi myös pinnoittaa valitsemallaan materiaalilla, esimerkiksi samalla laatalla, jota seinäpinnassa on käytetty.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen