Pesevä seinä-wc tuo avaruutta kylpyhuoneeseen

Geberit AquaClean Sela on seinään kiinnitettävä pesevä wc-istuin, joka mahdollistaa monenlaiset sisustusratkaisut niin isoissa kuin pienissäkin kylpytiloissa.


 

Suomalaiset arvostavat wc- ja kylpytiloissa arjen helppoutta ja tyylikkyyttä. Kylpyhuoneisiin toivotaan luksusta, joka muodostuu kimalluksen ja krumeluurin sijaan viimeisen päälle suunnitellusta toiminnallisuudesta sekä linjakkaista ja loppuun asti hiotuista visuaalisista yksityiskohdista. Arjen käytännöllisyyttä tyylikkäällä tavalla lisäävät pesu-wc-istuimet yleistyvät nyt myös suomalaisissa saniteettitiloissa.

Keittiöitä on jo vuosia sisustettu yhtenäisiksi kodin muun tyylin kanssa. Trendinä on keittiö, joka ei näytä keittiöltä. Yläkaappien sijaan avokeittiöissä nähdään esimerkiksi taidetta tai näyttäviä valaistusratkaisuja ja valtavaksi trendiksi kohonneet aamiaiskaapit kätkevät kätevästi keittiön pienet laitteet katseilta.

Nyt vastaava trendi on alkanut levittäytyä myös kylpyhuoneisiin. Sisustuksellisuus ja arjen luksus ovat tärkeitä arvoja ja toiminnallistenkin yksityiskohtien täytyy olla tyylikkäitä. Seinään kiinnitettävä ja intiimihygieniasta huolehtiva pesu-wc-istuin on yksi kylpyhuoneen ilmettä ja samalla myös käytettävyyttä radikaaleimmin muuttavista yksityiskohdista. Se tarjoilee niin silmänruokaa kuin optimaalista henkilökohtaista hygieniaa ja helposti puhtaana pidettävät kylpytilat.


Pesevä wc-istuin tuo vapautta sisustusratkaisuihin

Vedellä peseytyminen wc-käynnin yhteydessä ei ole meillä Suomessa vierasta, sillä olemme yksi harvoista paikoista maailmassa, missä bidee-käsisuihku on näin yleisesti käytössä. Pesu-wc-istuimen ansiosta pölyä ja likaa keräävä bidee-käsisuihku voidaan kuitenkin jättää historiaan. Pesu-wc-istuimessa pesutoiminnot on integroitu keraamiseen wc-istuimeen. Pesutominnon miellyttävä, kehonlämpöinen vesi ja lämmintä ilmaa lempeästi puhaltava kuivain hoitavat intiimialueiden pesun hellävaraisesti ja elegantisti.

Kun wc-istuin hoitaa myös pesemisen, ei wc-tiloja suunnitellessa tarvitse miettiä sitä, millainen etäisyys wc-istuimen ja pesualtaan välillä on ja miten bidee-käsisuihkun letku siihen sopii. Tämä mahdollistaa monipuoliset sisustusratkaisut isommissa kylpytiloissa ja toisaalta helpottaa toimintojen sijoittamista kompakteissa neliöissä.

“Kylpyhuoneiden suunnittelussa bidee-käsisuihku aiheuttaa usein päänvaivaa, sillä sen vuoksi wc-istuin pitää sijoittaa pesualtaan läheisyyteen. Wc-istuin saattaisi kuitenkin olla sisustuksen tai viemäröinnin kannalta järkevää sijoittaa toiselle puolelle kylpyhuonetta. Pesu-wc-istuinten kanssa tätä ongelmaa ei synny, sillä puhdistava vesi tulee suoraan wc-istuimesta”, Geberitin avainasiakaspäällikkö Kristina Närevuori selvittää.

“Kun pesutoiminnot ovat wc-istuimessa, pesuallashana voidaan valita ilman bidee-käsisuihkua ja suunnittelijalla on käytössään huomattavasti laajempi hanojen valikoima. Näin avautuu paljon erilaisia sisustuksellisia mahdollisuuksia vaikkapa seinäasenteisten pesuallashanojen käytön osalta”, Närevuori jatkaa.

Pesevä wc-istuin ei ole uusi keksintö, vaan esimerkiksi Geberitillä pesu-wc:n kehitystyötä on tehty jo yli 40 vuoden ajan. Maailmalla suosittu ratkaisu on kuitenkin vasta alkanut yleistyä Suomessa.

Seinä-wc jättää lattian vapaaksi

Seinä-wc-istuimet, jollaisia pesevätkin ovat, luovat tilaan modernin tyylikkään ja selkeälinjaisen ilmeen, kun kaikki wc-istuimeen liittyvä tekniikka ja viemäröinti piiloutuu seinän taakse.

“Ulkonäköseikkojen ohella vapaa lattiatila helpottaa myös wc- ja kylpytilojen puhtaanapitoa. Hygienia on kylpyhuoneessa tärkeää ja siksi tällaiset seikat ovat siellä luksusta pikemminkin kuin koristeelliset yksityiskohdat ja art deco -elementit, jotka ovat hyviä piilopaikkoja lialle ja bakteereille”, Närevuori kertoo.


Luksusta tarkkaan valikoiduilla yksityiskohdilla

Hienovaraista luksusta kylpytiloihin tuovat viimeisen päälle suunnitellun toiminnallisuuden ohella myös loppuun asti hiotut visuaaliset yksityiskohdat.

“Geberit tarjoaa kattavan valikoiman wc:n huuhtelupainikkeita eri muodoissa, väreissä ja materiaaleissa. Lisäksi peseviä AquaClean-wc-istuimia voi halutessaan ohjata kaukosäätimellä, seinään asennettavalla kauko-ohjainpaneelilla tai älypuhelinsovelluksella”, Närevuori kuvailee.

“Seinään kiinnitettävän wc-istuimen asennuksen voi tehdä myös wc-istuimen taakse kiinnitettävän Monolith-moduulin avulla. Tällainen ratkaisu sekä helpottaa asennusta että tuo lisää näyttävyyttä tilaan. Monolith-moduulit tarjoavat myös kauniita ja käytännöllisiä mahdollisuuksia wc-tilojen valaistuksen lisäämiseen”, hän jatkaa.

Pesevillä wc-istuimilla saattaa olla historiasta kumpuava maine hieman erikoisen näköisinä teknisinä laitteina, mutta tämä mielikuva ei enää vastaa totuutta.

“Pesevät AquaClean-mallimme Mera, Sela ja Tuma muistuttavat ulkomuodoltaan aivan tavallista seinä-wc-istuinta. Euroopan myydyimmäksi pesu-wc:ksi noussut Mera on lisäksi saatavilla kiiltävän kromisella tehosteella, joka saa istuimen näyttämään kevyeltä ja leijuvalta erityisesti tummiin kaakeleihin yhdistettynä. Efekti perustuu siihen, että krominen kuori heijastaa ympäröivän laatan väriä”, Närevuori summaa.

Geberit kertoi asiasta tiedotteessaan 28.10.2022.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen