Ajastettava termostaatti säästää sähköä

Asunnon ja kesämökin lämpötiloja hallitaan helposti matkapuhelimesta käsin.


 

Vaihtamalla vanhat sähköisen lämmityksen termostaatit uusiin ajastettaviin huonetermostaatteihin parannetaan kodin energiatehokkuutta ja säästetään lämmityslaskussa. Termostaatteja markkinoiva Danfoss kertoi asiasta tiedotteessaan 26.10.2022.

Kun halutaan säästää energialaskussa ja silti nauttia asumismukavuudesta, kannattaa suunnata katse kodin huonetermostaatteihin. Vaihtamalla vanhat sähkölämmityksen termostaatit nykyaikaisiin ja älykkäisiin DEVI termostaatteihin päästään nauttimaan mm. ajastustoiminnoista ja sovellusohjauksesta, joiden avulla lämmityksen hallinta otetaan omiin käsiin. Olemassa olevan lämmitysjärjelmän päivittäminen on helppoa. Energiaremontin ei tarvitse olla monimutkainen ja aikaavievä prosessi.

Danfoss on tehnyt oppaan olemassa olevan sähköisen lämmitysjärjestelmän päivittämiseen oli kyseessä sitten sähköinen lattialämmitys, kattolämmitys tai sähköpatterit.

Ajastustoiminto ja lämmityksen aikatauluttaminen päivittäisen elämänrytmin mukaiseksi on avain säästöihin. Lämmitys voidaan ajastaa huonekohtaisesti omien toiveiden mukaisesti – mukavuuslämpötilaa pidetään yllä vain kun sitä tarvitaan ja termostaatin annetaan pudottaa automaattisesti lämpötila energiansäästötilaan, kun täydelle lämmitykselle ei ole tarvetta. Voidaan alentaa lämpötilaa esim. silloin kun asunnossa tai tiloissa ei ole ketään. Makuuhuoneen lämpötilaa voi pudottaa yöajaksi - ja hieman viileämmässä unikin on parempilaatuista. Asunnon ja kesämökin lämpötiloja hallitaan helposti matkapuhelimesta käsin. Lämmitystä on helppoa ohjata etänä ja ajastustoiminnon avulla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä.

Oppaan löydät täältä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen