30 hienoa kesämökkiä tv-sarjassa

Rakastettu Suomen kaunein koti -ohjelma jatkuu maaliskuun 21. päivä uuden Kesämökit-kauden parissa. Ohjelmaan on valittu 30 erilaista, upeaa ja persoonallista vapaa-ajan viettopaikkaa.


 

Suomalaiset ovat mökkikansaa ja rakastavat viettää kesänsä mökkeillen kesänviettopaikoillaan - jokainen omalla tyylillään. Mutta kenellä on koko Suomen kaunein kesäpaikka? Tämä selviää, kun suosittu Suomen kaunein koti -ohjelma etsii tällä kaudella vuoden kauneinta kesämökkiä! Uusi tuotantokausi alkaa maanantaina 21.3.2022 klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

 

Rakastettu Suomen kaunein koti -ohjelma jatkuu maaliskuun 21. päivä uuden Kesämökit-kauden parissa. Ohjelmaan on valittu 30 erilaista, upeaa ja persoonallista vapaa-ajan viettopaikkaa. Pääsemme ihastelemaan niin perinteisiä ja upeasti entisöityjä mummonmökkejä kuin näyttäviä ja kauniisti sisustettuja uudiskokonaisuuksia. Joukossa on sekä sähköttömiä pikkumökkejä metsän keskellä että modernin loma-asumisen vaatimukset täyttäviä vapaa-ajan huviloita veden äärellä.

Ohjelman tuomareina nähdään tutut asumisen ammattilaiset: toimittaja Hanna Sumari, sisustusarkkitehti Tero Pennanen ja arkkitehti Sini Rainio.

Kymmenessä jaksossa jokaisessa esitellään kolme kaunista kesämökkiä, joista tuomarit valitsevat yhden jatkoon. Finaaliin tuomariäänillä etenee kymmenen ihastuttavaa kesäpaikkaa, joista yleisöäänestyksellä valitaan Suomen kauneimman kodin -tittelin saava kesämökki.

Äänestystulokset ja voittaja julkistetaan kauden päätteeksi finaalijaksossa 13.6. Voittaja saa palkinnoksi 10 000 euroa omien mökki- ja sisustushaaveiden toteuttamiseen.

Tuloksia odotellessa jaksossa 11 tutustutaan julkisuudesta tuttujen kasvojen kesänviettopaikkoihin. 

Suomen kaunein koti -ohjelma saa myös jatkoa! Tekijät kiertävät tulevana kesänä etsimässä niin koteja kuin kesämökkejä uusille kausille. Mukaan voi hakea osoitteessa mtv.fi/haemukaan.

Luvassa paljon hyviä ideoita mökeille - miksei koteihinkin

Ohjelmassa tuomarit tutkailevat kesäpaikkoja eri kanteilta ennen kuin pisteet laitetaan jakoon. Juontaja Hanna Sumarille hyvässä mökissä toimivuus on ykkösasia, ja muut jutut - kuten hyvä maku- tulevat sen jälkeen.

"Tyylien suhteen olen kaikkiruokainen, jos lopputulos on kaunis. Persoonallinen ote on sitten se mauste, jolla mun sydämen saa läpättämään. Aitous näkyy yhtä hyvin kuin kulissimaisuus. Katsomme, kuinka mökki sijoittuu tontille ja ottaa huomioon maiseman, ja kiinnitämme huomiota arkkitehtuuriin", Hanna sanoo.

Viihtyisän kesäpaikasta tekee Hannan mielestä sisustus ja kodikkuus.

"Mökille sopivat luonnonmateriaalit ja se, että lopputuloksen erottaa kaupunkikodista, vaikka kysymyksessä olisikin kakkoskoti. Mökillä syke laskee, eikä tarvitse suorittaa mitään. Sen pitäisi näkyä jollain tavalla", hän tuumaa.

Uudelle kaudelle juontaja lupaa paljon inspiraatiota.

"Tällä kaudella mukana on pienenpieniä mökkejä ja kakkoskoteja ja kaikkea siltä väliltä. Luvassa on paljon hyviä ideoita, joita voi poimia omiin mökkeihin ja koteihinkin. Ja tietenkin upeita kesäisiä maisemia kauniista kotimaastamme. Luvassa on kerrassaan herkullinen mökkikattaus!"


Tutustu ensimmäisten jaksojen sisältöön:

Jakso 1
mtv-palvelussa ma 21.3.
MTV3-kanavalla ma 21.3. klo 20


Kauneimman kesäpaikan etsintä alkaa moderneista skandinaavisista mökeistä Paraisilla, Hämeenlinnassa ja Leppävirralla. Lauttamatkan päässä Paraisilla mökkeillään vastavalmistuneessa hirsihuvilassa, jossa on kelluva sisäkatto ja upeat merinäkymät. Näkymistä nautitaan myös Hämeenlinnan avarassa mökissä, missä tontti on siististi porrastettu järvelle. Leppävirralla vieraillaan laavumaisella saarimökillä, joka on rakennettu kauniisti luontoa kunnioittaen.

 

Jakso 2
mtv-palvelussa ma 21.3.
MTV3-kanavalla ma 28.3. klo 20

Tuomarikolmikko Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen suuntaavat Savonlinnaan ja Hämeenlinnaan kolmeen perinteiseen puuverhoiltuun suomalaismökkiin, joita on upeasti remontoitu tähän päivään. Savonlinnassa ihastellaan idyllisiä 70-luvulla rantaan rakennettuja mökkejä, joissa nautitaan mökkeilystä ilman juoksevaa vettä. Hämeenlinnassa vieraillaan raikkaasti 50-luvun henkeen sisustetussa lautamökissä.

 

Jakso 3
mtv-palvelussa ma 28.3.
MTV3-kanavalla ma 4.4. klo 20


Hauholla, Mynämäellä ja Alajärvellä vieraillaan kauniissa kesäpaikoissa, joissa voi aistia historian havinaa ja ihastella kauniita esineitä. Ensimmäisenä tutustutaan juhlavasti kalustettuun huvilaan Hauholla. Mynämäellä tuomarit vastaanottaa satumaisen kaunis, perinteitä kunnioittaen kunnostettu mökki. Alajärvellä mökkielämää tunnelmoidaan uutta ja vanhaa yhdistelevässä entisessä nimismiehen virka-asunnossa.

Jakso 4
mtv-palvelussa ma 4.4.
MTV3-kanavalla ma 11.4.klo 20


Tuomarit Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen tutustuvat persoonallisiin ja kompaktisti toteutettuihin mökkikokonaisuuksiin upeilla rantatonteilla. Lapsiperheen kesäpaikassa Sysmässä ihastellaan kahta pikkumökkiä ja upeasti toteutettua laituria. Lokalahdella vieraillaan leikkisän kekseliäästi toteutetussa kesäparatiisissa. Jakson lopuksi matkataan Iihin saaressa sijaitsevaan ekologisesti toteutettuun moderniin kalastajamökkiin.

 

Jakso 5
mtv-palvelussa ma 11.4.
MTV3-kanavalla ma ma 18.4. klo 20


Tällä kertaa tuomarikolmikkomme tutustuu Iitissä, Asikkalassa ja Tervossa kolmeen moderniin ja inspiroivaan mökkiin, joissa ei ole päädytty pelkästään perinteisiin ratkaisuihin. Iitissä sijaitseva lomapaikka ravistelee suomalaisia mökkikliseitä italialaisvaikutteisine sisustuksineen. Asikkalan mökistä löytyy tutkittavaksi arkkitehtonisia yksityiskohtia, kuten viistoja seiniä ja useampaan tasoon asettuva ulkokatto. Tervossa nähdään persoonallisesti muotoiltu CLT-elementeistä rakennettu kekseliäs ja yllättävä mökki.

MTV kertoi asiasta tiedotteessaan 21.2.2022.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen