IKEAlta raikkaita värejä ja selkeitä muotoja

Uutuudet sisältävät muun muassa koivuisen riippuvalaisimen, kauniin metallisen kattovalaisimen varjostimen, maljakoita ja raikkaan keväisiä kodin tekstiilejä.


 

Tammikuun 2022 IKEA-tuoteuutuuksissa yhdistyvät kirkkaat ja pastelliset sävyt, luonnolliset materiaalit ja selkeät muodot. Luonnollisissa materiaaleissa esiin pääsevät erityisesti koivu, bambu ja puuvilla. Uutuudet sisältävät muun muassa koivuisen riippuvalaisimen, kauniin metallisen kattovalaisimen varjostimen, maljakoita ja raikkaan keväisiä kodin tekstiilejä.

Uudessa SÖDÅKRA-riippuvalaisimessa yhdistyvät muoto ja valo kauniissa harmoniassa. Suunnittelija Monika Mulder inspiroitui graafisista muodoista ja koivusta luonnon materiaalina. Skandinaavinen yksinkertaisuus, puun kaunis sävy ja valaisimen pehmeä valo kiinnittää huomion ja herättää ihastusta. Koivuviilusta valmistettu valaisin antaa tyylikkään ilmeen niin ruokapöydän ylle, eteiseen kuin makuuhuoneeseenkin.

Hanna-Kaarina Heikkilän suunnittelema metallinen KALLFRONT-varjostin täydentää ainutlaatuisuudellaan IKEA-valaisinvalikoimaa. Sen aaltoileva metallikehys saa valon ja varjot leikkimään kauniisti seinillä. Yksinkertaisen ilmava, mutta veistoksellinen muotoilu viimeistelee huoneen tunnelman.

Uusia tuotteita yhteistyössä suunnittelija Ilse Crawfordin kanssa

Tammikuussa valikoima täydentyy erikokoisilla ja -muotoisilla kierrätetystä lasista valmistetuilla KONSTFULL-maljakoilla. Hyödyntämällä kierrätyslasia kulutamme vähemmän uusia raaka -aineita ja pienennämme samalla ympäristövaikutuksia. Suunnittelija Ilse Crawfordin tuoteperheestä löytyy sileitä ja kirkkaita maljakoita, kun taas toiset ovat läpikuultamattomia tai huurteisia. Erilaiset tekstuurit ja värit tuovat ihania yksityiskohtia kotiin. Uudet maljakot toimivat sisustuselementteinä sellaisenaan tai tuoreiden kukkien kanssa.

Arjesta kauniimpaa

Käsityönä valmistetut SALUDING-pyykkikorit tuovat sisustukseen rauhallista ilmettä. Luonnonmateriaalina bambu saa tilan tuntumaan kodikkaalta ja seesteiseltä, jolloin sekä keho että mieli lepäävät. Jokainen kori on ainutlaatuinen käsintehty taideteos, jonka väreissä ja muodossa on luonnollista vaihtelua. Kannen punottu kuvio on kunnianosoitus perinteiselle käsityötaidolle, ja siinä olevan aukon ansiosta pyykit on helppo pudottaa koriin. Korin voi hyvin sijoittaa kylpyhuoneeseen, koska sen pohjassa olevat jalat estävät kosteutta imeytymästä korin pohjaan. Kätevän sisäkassin ansiosta likapyykit on helppo nostaa pois korista. Tilaa kuudelle kilolle pyykkiä.

Akanksha Deon suunnittelemat raikkaanväriset koristetyynynpäälliset ovat saaneet inspiraationsa ruotsalaisen taiteilijan Hilma af Klintin valloittavista pastellimaalauksista. Sateenkaariympyröillä koristettu ÄNGSMÄTARE-tyynynpäällinen ja abstraktilla kasvokuviolla koristettu MANDELPIL-päällinen tuovat persoonallisuutta sisustukseen. Tyynynpäällisten kauniit kuviot ovat Jordan River Foundationin naiskäsityöläisten käsin kirjomia. Päälliset on valmistettu 100-prosenttisesta kestävämmin tuotetusta puuvillasta. 

 

Teksti: IKEA 10.11.2021


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen