Asko, Sotka ja Ikea luotetuimmat huonekaluketjut

Asko, Sotka ja Ikea ovat Valittujen Palojen Luotetuin Merkki -tutkimuksen mukaan luotetuimmat huonekaluketjut Suomessa 2021. Kuvassa Askon tuotevalikoimaa.


 

Asko on luotetuin huonekalualan tuotemerkki Suomessa.

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Sotkaan ja kolmanneksi eniten Ikeaan. Asia käy ilmi Valittujen Palojen brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella teettämästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

 

Asko oli huonekalualan luottamusvertailun ykkönen, Sotka kakkonen ja Ikea kolmonen myös vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa.

 

Isku säilytti niin ikään sijoituksensa luottamusvertailussa ja tuli jälleen neljänneksi. Viidentenä oli nyt Jysk, joka oli vuosi sitten kuudentena.

 

Masku oli nyt luottamusvertailussa kuudentena oltuaan vuosi sitten viidentenä. Vepsäläinen oli nyt seitsemännellä sijalla oltuaan vuosi sitten kahdeksantena. Stemma tippui nyt kahdeksanneksi oltuaan vuosi sitten seitsemäntenä.

 

Askon nimesi luotetuimmaksi huonekaluliikkeeksi 23,8 prosenttia vastaajista. Sotkalla vastaava luku oli 18,6 prosenttia ja Ikealla 17,1 prosenttia.

 

Näin tutkimus tehtiin

 

Kysely on osa vuosittaista Luotetuin Merkki -tutkimusta, jonka Valitut Palat teetti brittiläisellä Wyman Dillon -tutkimuslaitoksella viime vuoden lopulla. Kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa avoimiin kysymyksiin vastasi 2124 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

 

Luotetuimmat huonekaluketjut Suomessa 2020 (suluissa vuosi 2019)

 

1.Asko (1)

2.Sotka (2)

3.Ikea (4)

4.Isku (4)

5.Jysk (6)

6.Masku (5)

7.Vepsäläinen (8)

8.Stemma (7)

 

Valitut Palat kertoi asiasta tiedotteessaan 29.4.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomen kaunein kesämökki 2022 löytyy Pelkosenniemeltä

Kaunein koti taas haussa tv-ohjelmassa

Jukkatalo luotetuin talopakettimerkki 2022 -tutkimus