Stihl esittelli akkuruohotrimmereitä

FSA 86 R (kuvassa) on tehokas perusmalli ammattilaisille. FSA 60 R on tarkoitettu lähinnä kuluttajille. Valmistajan mukaan molemmat mallit leikkaavat nurmikonreunat tarkasti ja ovat mukavat ja kevyet käyttää.


 

Stihl esittelee kaksi uutta akkukäyttöistä ruohotrimmeriä juuri sopivasti ennen vuoden 2021 puutarhasesonkia – FSA 60 R on tehokas akkukäyttöinen trimmeri kuluttajille ja FSA 86 R on tehokas perusmalli ammattilaisille. Molemmat mallit leikkaavat nurmikonreunat tarkasti ja ovat mukavat ja kevyet käyttää.

Tehokkaiden FSA 60 R- ja FSA 86 R -ruohotrimmerien avulla on Stihlin mukaan helppo siistiä myös suurten puutarhojen ja viheralueiden nurmikonreunat. Molemmissa malleissa on sama moderni muotoilu, akkupaikan sijainti ja hyvä painojakauma.

Valmistajan mukaan FSA 60 R on loistava kuluttajille suunnattu tuote, FSA 86 R on ammattilaisten perusmalli. Molemmat laitteet ovat tehokkaita ja helppokäyttöisiä. Nurmikon koko ja työskentelyajan pituus määrittävät kulloiseenkin tilanteeseen sopivimman mallin.

Uusissa malleissa on eri akkujärjestelmät ja siten myös eri käyttöaika. FSA 86 R kuuluu ensisijaisesti ammattilaisille suunnattuun AP-järjestelmään. Sen käyttöaika on hieman pidempi kuin AK-järjestelmään kuuluvalla FSA 60 R -ruohotrimmerillä, joka on suunnattu vaativille kuluttajille. FSA 60 R on saatavana joko pelkkänä laitteena tai myös valmiina settinä, jossa on AK-sarjan AK 20 -akku ja AL 101 -laturi.

Molemmissa ruohotrimmereissä on harjaton EC-moottori ja alhainen melutaso, joten niitä voidaan käyttää myös meluherkissä ympäristöissä. Alhaalla sijaitseva moottori ja akun keskitetty sijainti ylhäällä akkupaikassa tarjoaa hyvän painojakauman ja tasapainon. Yhdistettynä tehokkaaseen runkoputkeen, ergonomiseen pyörökahvaan ja portaattomaan nopeudensäätöön ne auttavat käyttäjää työskentelemään nopeasti ja mukavasti.

FSA 60 R- ja FSA 86 R -ruohotrimmerien mukana toimitetaan taimisuoja, mikä varmistaa täydellisen tuloksen myös puiden, pensaiden ja muiden esteiden ympärillä. Molempia malleja voidaan käyttää siimapäällä tai muoviterillä varustetulla leikkuupäällä. Siimapää on helppo vaihtaa tarpeiden ja suositusten mukaan. Ruohotrimmerit toimitetaan AutoCut C 6-2 -siimapäällä, joka on suunniteltu siimalangan helppoon käsittelyyn. Saatavana on myös muoviterillä varustettu PolyCut 6-2 -leikkuupää.

Andreas Stihl Oy kertoi asiasta tiedotteessaan 16.3.2021.

 


FSA 60 R

FSA 86 R

Jännite

36 V

36 V

Akkujärjestelmä

AK

AP

Leikkuuleveys

350 mm

350 mm

Paino (ilman akkua)

3,3 kg

3,4 kg

Käyttöaika

AK 20 -akulla 25 minuuttia

AP 200 -akulla 35 minuuttia

FSA 60 R ja FSA 86 R ovat saatavissa STIHL jälleenmyyjiltä maaliskuusta lähtien.

Stihl kehittää ja valmistaa työkaluja puutarhaan, metsätalouteen ja maisemointiin. Tuotteita myydään vain valtuutettujen jälleenmyyjien kautta yli 1000 erikoisliikkeessä pohjoismaissa. Suomen pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 3,93 miljardia euroa. Konsernilla on lähes 17 000 työntekijää noin 160 maassa. Lue lisää www.stihl.fi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen