Matkarahat käytetään nyt pintaremontteihin

Korona-aikana säästyneet matkarahat käytetään nyt kodin pintaremontteihin kuten seinien maalaamiseen. Kuva: Ikea


 

Monen suomalaisen ulkomaanmatkat ovat peruuntuneet Covid-19 vuoksi. Sen sijasta kotona vietetään aikaa entistä enemmän. Tämä näkyy pienten pintaremonttien kasvussa.

 

Raha.fi​ on palvelu, jonka tavoitteena on lisätä kuluttajien taloustaitoja niin informaatiolla kuin kilpailuttamalla veloituksetta erilaiset rahoitustuotteet, kuten luottokortit, lainat,sähkösopimukset ja puhelinliittymät.

 

Raha.fi palvelun kautta on haettu viimeisen kolmen kuukauden aikana (1.11.2020-31.1.2021) rahoitusta ​ulko- ja kotimaan matkusteluun 67 prosenttia vähemmän kuin ennen koronapandemian alkua. Vastaavasti ​rahoitus remonttia varten on samalla tarkastelujaksolla kasvanut 27 prosenttia.​

 

Analyysin vertailuajankohta on vuoden takainen aika ennen pandemian alkua (1.112019 - 31.1.2020). Remonttilainojen keskimääräinen lainasumma palvelun kautta on ​3190,47 euroa. Urakoitsijoilla riittää töitä.

 

“Korona vuotena ollut enemmän työtä tarjolla. Säästyy lomareissurahat niin niitä käytetään remontointiin. ​Mutta isompiin töihin se helpommin vaikuttaa. Jos asukkaat asuisivat remontin ajan kotona. Esimerkiksi moni kylpyhuoneremontti on siirtynyt tuttavilta kun ihmiset ei halua ketään kotiinsa. Tosin tuo "pahin" vaihe on jo mennyt mielestäni jo kesän jälkeen ja aika normaalisti toimii mielestäni kaikkien tuttujen työt jo tällä hetkellä.”, kommentoi Pasi Järvi Parkettimies Oy:ltä.

 

2020 huhtikuu sai Maalaus Duo S & S Oy:n kaksikon Susan Nikanderin ja Sami Aaltosen tarttumaan yrittäjyyteen.

 

“Covid-19 on vaikuttanut positiivisesti töiden määrään. Urakoita on tullut tehtyä useampi kuukaudessa ja asiakkaiden kanssa on tullut juteltua juurikin aiheesta Covid-19. Monet ovat etätyössä, perheet ovat enemmän kotona ja kodista halutaan viihtyisämpi, uusia värejä ja tapettiseiniä.”, sanoo Susan.

 

Mitä pintaremontit maksavat?

 

Raha.fi ​selvitti myös ​UrakkaDiili​-sivustolta yleisimpien pintaremonttien hintoja Helsingissä.UrakkaDiili.fi on sivusto, jossa kuluttaja voi kilpailuttaa veloituksetta remontin syöttämälläpalveluun kuvaavan tarjouspyynnön kohteesta.

 

Yleisimpiä töitä palvelun kautta Helsingissä vuonna 2020 ovat olleet ​kaksion parketin hionta ja lakkaus​, ​yksiön sisäseinien maalaus​, sekä ​kaksion vinyylilattian asennus​. Analyysissa on pyydetty sivustolta keskihintoja yleisimmille urakoille, kun työhön on tullut enemmän kuin kuusi tarjousta paikallisilta yrittäjiltä.

 

Helsingin yleisimpien urakoiden hinnat

 

85m2 parketin hionta ja lakkaus Helsingissä

-Tarjousten keskihinta: ​2276,10 €

-Keskimäärin UrakkaDiilin kautta tilatun parketin hionnan ja lakkauksen hinta koko Suomessa on ​28 €/m²

 

30 m2 yksiön sisäseinien maalaus Helsingissä

-Tarjousten keskihinta ​1707,50 €

-Keskimäärin UrakkaDiilin kautta tilatun sisäseinien maalauksen hinta kokoSuomessa on ​1 810 €

 

45 m2 kaksion vinyylilattian asennus Helsingissä

-Tarjousten keskihinta ​1189,49 €

-Tarjouksiin ei sisälly jalkalistojen asennus

-Keskimäärin UrakkaDiilin kautta tilatun vinyylilattian asennuksen hinta kokoSuomessa on ​26,84 €/m

 

Nethos.fi kertoi asiasta tiedotteessaan 17.2.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helen luotetuin sähköyhtiö 2023

Asuntolainat PK-seudulla: S-Pankki nyt edullisin

Aso-asuminen edullisempaa kuin vuokraaminen